Gingerbread, özellikle yılbaşı döneminde popüler olan baharatlı bir kurabiye türüdür. İşte basit bir gingerbread tarifi:
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı toz muskat
1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı melas veya koyu pekmez
1 büyük yumurta

YAPILIŞI
Fırın 180°C’ye (önceden ısıtılmış) ayarlanır.
Un, karbonat, tuz, zencefil, tarçın, karanfil ve muskatı bir kaba eleyerek karıştırılır. Bu karışımı kenara ayrılır.
Başka bir büyük kaba tereyağı ve esmer şekeri eklenip iyice karıştırılır.
Melas veya koyu pekmez eklenip karıştırılır.
Ardından yumurta eklenip iyice karıştırılır.
Kuru malzemeler, 2 veya 3 seferde ıslak karışıma eklenir ve her seferinde iyice karıştırılır.
Oluşturulan hamur buzdolabında 1-2 saat boyunca soğutulur. Soğuyan hamur şekillendirilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirilir. Kurabiyelerin kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir.
GÜNDEM
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025
1
Kontrolden çıkan minibüs devrildi! Ölü ve yaralılar var
5273 kez okundu
2
Google Maps yorum satın al
1788 kez okundu
3
22 Mart SAKARYA elektrik kesintisi: SAKARYA ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?
1553 kez okundu
4
İsrail’in ‘soykırım’ davasında Küba’dan ABD’ye suçlama
1494 kez okundu
5
27 Şubat İstanbul elektrik kesintisi: İstanbul ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?
969 kez okundu